Cures, autonomia i cohesió a la Setmana del Cigró de PiC

Pioners i Caravel·les ha fet la Setmana del Cigró aquesta setmana passada. Tota una setmana per conviure amb les companyes i companys de branca al cau, on han compartit moments de tota mena. 

La convivència ha estat clau, ja que la branca ha acabat la setmana més cohesionada que quan la va começar. Compartir el dia a dia, la rutina, pot ser difícil, sobretot perquè no tothom tenia els mateixos horaris. Malgrat això, Pioners i Caravel·les han pogut trobar espais per compartir amb les companyes i companys. Cada nit, feien una petita assamblea a la qual cadascú explicava el que havia fet durant el dia i la resta s’interessava pel que els havia passat al altres. Un moment de cures i per preparar-se per l’endemà.

En un dels bons dies, es van aixecar i cadascú havia de preparar l’esmorzar a una altra persona, tenint en compte la seva dieta. A més, dins el paquet havien d’escriure un missatge de bon dia perquè quan anés a menjar-lo, llegís el bonic missatge que l’havien dedicat. 

 

Pioners i Caravel·les han treballat la autonomia, ja que viure es fer-ho tot per si mateix: prendre les responsabilitats i deures de la convivència, com cuinar, netejar o anar a compar. I això també inclou passar bones estones! Però per quan les estones no fossin tan bones, van preparar una activitat per ajudar-se. Un bona nit consistia en escriure i penjar a la paret com els agradava que els tractessin quan tinguessin un mal dia. Com havien de conviure una setmana, era bo saber què fer en cada cas per intentar millorar la situació de l’altre. 

A més, a la Setmana del Cigró han establert el punt de partida del projecte de branca, al qual dedicaran més temps a partir d’ara. Una setmana plena d’emocions i moments per recordar! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *