1 d'abril de 2019

Qui som?

L’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau formem part d’un moviment de voluntaris que treballem per l’educació en el lleure d’infants i joves, oferint-los l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia.
 
Aquest mètode educatiu pretén que cada noi o noia esdevingui protagonista del seu propi creixement i de les accions que treballa en equip. L’objectiu és aconseguir un desenvolupament integral amb la finalitat que infants i joves es formin com a persones solidàries i compromeses amb la societat que els envolta.
 
Som membres d’una organització més gran anomenada Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEGC), un moviment estès en el territori (presents a prop d’un centenar de municipis catalans) i amb més de 13.000 afiliats, dels quals 2.500 són caps (joves educadors i educadores) que, amb la seva participació voluntària i compromesa, contribueixin a transmetre els valors de l’escoltisme i el guiatge.
 
Els agrupaments són l’espai on desenvolupem la tasca educativa de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Cada agrupament adapta aquest plantejament educatiu al seu entorn i desenvolupa accions i intervencions en forma de projectes.
 
Nosaltres l’AEiG Sant Nicolau, com agrupament que som dins del moviment, portem endavant els nostres projectes i la nostra tasca educativa adaptant-nos al llarg dels anys a unes necessitats i característiques d’una societat que evoluciona.
 
El nostre projecte educatiu es basa a aprendre tot fent projectes, en la descoberta de la natura a través de les excursions i els campaments, en la convivència i l’amistat, en la voluntat de conèixer el nostre entorn, d’implicar-nos i de transformar-ho.