1 d'abril de 2019

La Llei Escolta

La Llei Escolta és la base, el punt de partida de l’escoltisme i el guiatge de tot el món. Originalment la llei va ser formulada per Baden Powell en el seu llibre Scouting for Boys l’any 1908. Cada entitat i associació escolta i guia les ha adaptat a les seves necessitat i al seu projecte educatiu, tot i que totes tenen moltes semblances i contenen la idea o l’essència de la redacció original. Segons Minyons Escoltes i Guies de Catalunya:

COM SALUDEM

Salutació: Els Escoltes i les Guies donem molta importància a com ens saludem, ja que fem un gest que és característic i identificatiu del moviment. La salutació típica escolta:

Encaixada amb la mà esquerra: L’encaixada amb la mà esquerra és part de la salutació Escolta/Guia i, com a tal, té la seva historia. Diu així….

“Durant la campanya contra Premeh, Rei dels Ashanti, Baden-Powell va capturar a un dels caps. En rendir-se, el nostre fundador li va estendre la mà dreta en senyal d’amistat. No obstant això, el cap Ashanti va insistir en donar-li la mà esquerra, explicant que només els més valents d’entre els valents es saluden amb la mà esquerra, perquè per fer-ho haurien de desproveir-se de la seva major protecció que és el seu escut”

 Mà dreta:

A la branca de LLOPS I DAINES, consisteix en aixecar els dits índex i cor, representant les orelles ben obertes del Llobató i la Daina. 

 

 

 

 

 

 

A partir de RÀNGERS/NOIES GUIA, (els que hagin fet la promesa escolta) on ja s’assumeix l’estil de l’escoltisme i el guiatge, els 3 dits que ajuntem, representen cadascun dels 3 pilars de l’escoltisme: PAÍS,PERSONA,FE. EL dit gran agafa el més petit, recordant que “el gran ajuda al petit”