[C/LL] [LL/D] Cau especial: PARC DE BOMBERS DE LA PERA

Si l’any passant els C/LL van anar a veure els Mossos d’Esquadra i vam aprendre com treballaven… el passat 22 de Novembre els C/LLs i les LL/D va manar a veure els BOMBERS DE LA PERA!!

Ens van rebre dos bombers i un caporal i només d’arribar ens van explicar qui eren els bombers, què feien i a on havíem de trucar quan tinguéssim una emergència. També ens van ensenyar la indumentària que porten quan han d’anar a apagar foc, una roba molt gruixuda!! Un dels caps, en Joan, se’l va provar!! Semblava un bomber de veritat!

Després ens van ensenyar les instal·lacions. Heu de pensar que els bombers treballen les 24h i per tant tenen una cuina, un menjador, habitacions, despatx, etc. Era com una casa de colònies!! Després d’haver vist on viuen els bombers vam anar a l’exterior i… Els bombers van rebre una trucada d’emergència i van haver de marxar de seguida amb el camió!!

Tot i aquesta emergència van tornar de seguida al parc de bombers perquè l’emergència ja estava coberta pels bombers de Girona i per tant vam poder continuar la visita al parc. Els nens i nenes i els i les caps, quan els bombers van marxar d’emergència vam començar a saludar-los a la carretera i a imaginar-nos a ser bombers. Va ser divertidíssim!

Quan els bombers van arribar altre cop al parc, ens vam emprovar el casc de bombers i la jaqueta!! Tots fèiem una cara d’il·lusionats… el somni de qualsevol infant! També ens van ensenyar el camió i ens hi van deixar pujar a tots i a totes i a més a més, vam agafar la manguera d’aigua… era molt potent!!

Tot seguit van fer un simulacre i ens van ensenyar com es rescata a una persona quan té un accident de cotxe i se l’ha de treure de dins del cotxe. Varen treure tot el sostre del cotxe amb unes tenalles gegants!!! Van fer el cotxe descapotable!

Després d’aquesta super demostració ens vàrem acomiadar d’ells amb tots els pares i mares.

Ens ho vam passar super bé i vam aprendre com treballen els bombers i totes les responsabilitats i riscos que corren.

Moltes gràcies bombers del Parc de bombers de La Pera per deixar-nos veure des de dins la feina d’un bomber.

Sempre a punt!

 

Post Author: lesgavarres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *