Festa del Pas 2012-2013

Un any més hem realitzat la festa del pas, nens/es nous, caps nous, unitats que canvien, algun que altre que ens diu adéu, llàgrimes, alegries … Un cúmul de fets, reaccions i emocions que fa que any rere any, la cerimònia de passos sigui la més emotiva i especial de tot l’any.

El dissabte començava amb un cel no gaire convençut de que volia fer, per això l’equip de caps va decidir celebrar la festa del pas dins el recinte del mateix cau, ja que la previsió no era molt optimista.

Així doncs a les 10:00h van anar arribant tots els nens/es, nois/es de l’agrupament, tots il·lusionats de celebrar aquesta festa tots junts. Quan els vam tenir tots reunits i preparats, vam marxar tot el matí d’excursió, amb la capelina i l’esmorzar preparat pel que pugui passar. Ens dirigíem cap a la carbonera, ja que per aquestes dates ja esta en funcionament i volíem veure-la, el camí es fa fer un pèl llarg per alguns LLiDs nous, i havíem d’anar fent alguna que altre parada, en una d’elles vam aprofitar per agafar una mica d’energia amb un bon esmorzar. El temps passava i la pluja no acabava de caure, i a les 13:00h vam donar mitja volta direcció al cau, on vàrem dinar i en acabat els nens/es van tenir una mica de temps lliure mentrestant els caps acabaven de preparar totes les activitats que quedaven per endavant.

Amb tot apunt, els caps vam introduir i explicar l’eix d’animació, resulta que érem una tribu indígena nòmada que s’havia establert a la Bisbal, i per aconseguir tot el necessari per poder viure a la zona havia de, primer de tot fer les seves decoracions i benediccions als Déus de la tribu, per això els LLiDs van pintar uns dibuixos “rupestres” i els RiNGs i PiCs van muntar un tòtem, per acabar de amanir la benedicció, vàrem ballar alguna que altre dansa, pot ser un pèl “moderna”.

Un cop ja tenien la zona decorada i beneïda, tocava aconseguir tot el necessari per poder subsistir, o sigui el foc, l’aigua i els aliments, per poder-los tenir van haver de passar una sèrie de proves. Primer de tot vam fer grups de recerca on vam barrejar totes les unitats, un cop apunt només era qüestió d’anar a la recerca de les proves, on els caps els hi vam posar un pèl més difícil. Hi havia 6 proves 2 per aconseguir el foc, dos per aconseguir l’aigua i dos per aconseguir l’aliment. Es van haver de rebolcar, imitar, disparar i ballar ! Va ser tot un èxit, són una tribu la mar de trempada. Finalment i un cop superades totes les proves van tenir un moment per descansar abans no va arribar el sopar.

Just abans de sopar, van començar a caure les primeres gotes, prova de que les danses de la pluja havien funcionat !

Ja amb l’estómac ple d’una sopeta calenta i un bon tall de truita de patates, especialitat Empar Viñoles i companyia, vam començar el joc de nit, on les danses tribals van tenir un lloc molt important, es van poder desfogar, cridar, saltar, ballar, cantar … Les piles s’anaven acabant i era moment de relaxar-nos una mica i separar-nos per unitats. Els LLiDs van llegir un conta molt maco, els RiNGs un text per reflexionar, on van sorgir moltes idees i els PiCs una notícia per debatre, causant d’un llarg debat que va acabar molt diferent de com l’havien començat !

Finalment i tots ja dins el sac, vam tancar les llums i a descansar, mentrestant els caps ens vam reunir per revisar i parlar de com havia anat el dia, i acabar de parlar del que s’havia de fer per l’endemà.

El despertador va sonar a les 7:00h tot i que la forta pluja que havia caigut ens havia despertat a més d’un. Mica en mica els caps vam anar despertant a totes les unitats, els petits ja estaven casi tots desperts i els grans va costar força més. Un cop vestits i amb la motxilla feta vam sortir a fora a fer el Bon dia, els hi vam fer fer una mica d’exercici matinal per despertar una mica els músculs i moure el cos, estiraments, una estoneta corrents i apunt per anar a esmorzar. Ens esperaven una bones llesques de pa amb melmelada i un bon got de llet o suc.

El moment de la cerimònia s’anava acostant, i vam aprofitar per assajar les cançons amb tots els nens/es i posteriorment un assaig i explicació de com era la dinàmica dels passos, malauradament vam haver de realitzar-la dins el cau, ja que la previsió li la pluja que queia en el moment de muntar no ens van donar opció.

Les 12:00h alguns pares arribaven molt puntuals i els nervis d’alguns ja es començaven a sentir. Ja amb casi tot apunt, els pares i caps d’agrupament preparats, iniciàvem la Festa del Pas 2012.

Primer de tot en Jordi va donar la benvinguda a tots els pares i mares i vam cantar la cançó d’obertura de “Cada dia és un nou pas”, seguidament en Martí va fer la lectura de “Ara és el moment de ser feliç”. Els LLiDs van ser els primers en donar el pas, després el RiNGs i finalment els PiCs que va ser la part més emotiva de la cerimònia, ja que aquesta unitat eren els únics Castors i Llúdrigues que hi han hagut a l’agrupament i després de 9 anys junts algunes han decidit que era el moment de deixar-ho, un gran comiat envoltat de llàgrimes i emoció. Els cau les va unir, i dins al cau s’han acomiadat. Per part dels PiCs també van voler obsequiar els caps que havien tingut, cosa que ells dos no s’esperaven. Per part de l’equip de caps també teníem noves incorporacions, l’Anna Soriano que pujava a cap i l’Anna i en Xavier, que pugen al carro de l’escoltisme. Per acabar també vam tenir un comiat molt especial el d’en Jordi Bassa, després de casi 30 anys lligat a l’agrupament ens deia a reveure, tot i que sempre podrem disposar de la seva ajuda !

Amb la cançó de “3 mil milions de persones” i la de “Que tinguem sort”, acabàvem els passos, finalment es va llegir el text de clausura de la cerimònia.

Per acabar i amb l’ajuda del sol que havia sortit vam fer el dinar de germanor amb totes les famílies.

Volem donar les gràcies a tots els assistents, sense vosaltres l’escoltisme i el guiatge no seria possible, de part de tot l’equip de caps, moltíssimes gràcies i …

Sempre a punt !

 

 

Post Author: lesgavarres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *