Diada del Pensament 2011

El cap de setmana passat vam celebrar la diada del pensament a cabanes. La diada ens va aportar molts moments de reflexió sobre l’eix d’animació que vam treballar que en aquest cas era la FAM. 

El dissabte va començar amb el viatge d’anada a Cabanes a una casa de colonies on els membres actuals de l’agrupament no hi haviem estat i amb moltes ganes de començar.
 
Al arribar ja vam veure que el cap de setmana estaria ple de corredisses i algun petit ensurt ja que al pati de la casa hi vivien un grup d’oques i algun indiot que en algun moment es posaven una mica més nerviosos del normal.
 
Per tal de començar-nos a ambientar vam introduir l’eix d’animació amb una petita representació que acabava amb una reflexió per tal de que els nens s’adonessin que no a tot el món la gent té un plat a taula i com està de repartit el món, uns amb tant i els altres amb tant poc menjar. (aviat podreu veure un petit video de la representació).
 
Ja arribada la tarda els nens i nenes van realitzar un joc dividit en 4 zones on havien de realitzar dues proves a cada zona. La distinció d’un joc normal era que els nens i nenes havien d’anar d’una prova a l’altre representant un animal de la selva africana. Al superar cadascuna de les proves els diferents grups aconseguien un tros d’un mapa mundi. Un cop realitzades totes proves ens vam ajuntar tots i vam començar la segona part del joc, una petita reflexió relacionada amb l’eix d’animació. Els grups van montar el mapa mundi i a partir d’aquí els vam fer representar amb uns gomets les respostes a diferents preguntes. Al final s’adonaven de que en països on es passa gana també hi trobem alguns dels homes més rics del món.
 
La segona part de la tarda ens vam dividir per unitats i vam realitzar dues dinàmiques:
Els llops i les daines van haver de classificar un seguit d’aliments i plats en dues columnes, una referida a aliments que menjen la gent que passa fam i en l’altre els que no passen fam. Un cop acabada la reflexió vam cremar una miqueta de calories jugant a diferents jocs.
Els ràngers, noies guies i les caravel·les van realitzar una activitat on havien de realitzar tre menus per un grup de 7 persones on tenien el pressupost limitat, en un tenien 2€, l’altre el que necessitaven ells actualment i l’ultim amb un pressupost de 50€. Curiosament el que més els va costar de realitzar va ser el de 50€.
 
A l’hora de sopar també vam realitzar una activitat on els nens i nenes van entrar al menjador i van seure on van voler, el problema va esser quan es van adonar de que no a tots els plats hi havia el mateix ja que uns tenien carn i els altres no. Els vam explicar el perquè i vam preguntar qui compartiria la carn, la resposta sense sorpreses va esser de compartir-ho la gran majoria, però no tothom. Al final vam acabar tots sopant el mateix ja que tenim la sort de viure a catalunya.
 
El joc de nit de la diada va consistir en dos equips on uns tenien tot el menjar i els altres no tenien res. Mitjançant la troballa d’una persona de l’equip contrari i anant a buscar un dels caps resoldre una endevinalla. El que l’encertava es quedava el menjar i aixi es repartia.
 
Pel que fa al bona nit els llops van llegir un conte que trobareu adjuntat a la noticia i van fer una petita reflexió, mentrestant els rangers i els pioners van comparar una fotografia on apareixia un nen obes i un nen que passa gana, a partir d’aqui es va generar un debat molt interessant.
 
Pel que fa al diumenge vam començar amb un bon dia molt mogudet, seguit d’una visita a la granja d’animals i finalitzant amb una explicació del cap de setmana als pares i d’un dinar de germanor.
 
Estem molt contents de la participació i assistència de la majoria de families i esperem tenir sempre aquest nivell d’asistencia.  
 
 
 

Post Author: lesgavarres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *