FESTA DEL PAS 2010

Aquest any la festa del pas de l’agrupament ha estat plena d’emocions pels antics i com no plena d’emocions pels nens nous d’aquest any, que han viscut la seva primera excursió de cap de setmana. 

El recorregut per arribar al poble de Sant Patritxo va estar ple de petits paranys aquàtics, ja que, per poder arribar vam haver de travessar un fantàstic riu com el Darò, que normalment no porta aigua però aquesta vegada si que en portava, les proves són que molts de nosaltres vam acabar arribant amb granotes a les xiruques.

Un cop arribats a la nostra localització els més petits van tenir el primer contacte amb els iglús del Cau i tota la dinàmica que portava la Festa del Pas.

La primera activitat que vam realitzar va ser un taller on les diferents classes socials de la nostra població van pintar un seguit de quadres per tal de decorar l’ajuntament del nostre poble. Val a dir que els resultats van ser equivalents als materials que van utilitzar, ja que els quadres de la societat benestant eren plens de colors degut a les pintures que tenien, en canvi, la societat més desfavorida va pintar uns quadres que tenien molt i molt de carbó.

Un cop recuperades forces després de berenar, vam jugar a un gran joc on van competir les diferents societats i on com no van acabar amb un empat. Cal dir que hi havia proves que beneficiaven a les dues societats com ara: la menjada de flams, els titis, cursa de sacs… Mentrestant, s’anava fent fosc i vam acabar cantant algunes cançons al ritme de la guitarra que molt bé va portar una de les nostres caravel·les.

Llavors vam tenir la visita del tot esperada dels nostres intendents, la chef del cau i el seu pinche jordi, que una vegada més es van superar i ens van fer un sopar exquisit del qual no va quedar res.

Ja de fosc els llops i daines van jugar al joc de les banderes on un dels equips havia de trobar un farcell i l’altre una maleta. Els ràngers i pioners ho van tenir una miqueta més difícil ja que jugant al joc del xiulet havien de trobar el regidor d’urbanisme i l’alcalde. Al final ho van aconseguir i tots juntets després del bona nit ens en vam anar a dormir.  

L’endemà al matí ens vam aixecar ben aviat i vam començar a realitzar tots els preparatius per a celebrar el pas, ja sigui de una unitat a una altre, de dins a fora i de fora endins. Cal dir que molts ens vam aguantar en algun moment les llàgrimes i una prova d’això era el tremolor de mans que teníem al moment de parlar.

Agrair a tots als assistents la seva presència i dir que estem molt contents de què any rere any, l’agrupament vagi creixent.

Finalment dir als que aquest any ens deixen que dins nostre han deixat la seva petjada i que esperem que estigueu SEMPRE APUNT per quan us fem un truc per a realitzar alguna activitat. 

Post Author: lesgavarres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *