Celebrem la Diada del Pensament

Aprofitem la Diada del Pensament per treballar temes proposats per infants i joves
La Diada del Pensament és present en el calendari de cada escolta i guia, ja que celebrem el naixement de Baden Powell, fundador de l’escoltisme. Com cada any, ens hem desplaçat a la casa rural de Sant Miquel de Cladells el cap de setmana del 23 i 24 de febrer per reflexionar sobre un seguit de temàtiques les quals cada branca ha volgut profunditzar.  

El matí de dissabte vam arribar a la casa i vam fer un passeig fins al riu. En tornar, ens esperava l’equip de La Ruleta de la Sort, que estava assajant pel programa d’emissió de l’endemà. La presentadora va posar a prova a escoltes i guies amb unes preguntes molt difícils, i l’equip de realització del programa estava una mica descontrol·lat. Calia fer molta feina per treure un programa com cal, així que totes les branques van començar a treballar sobre els seus temes corresponents a la tarda.

REFUGIADES: UNA VIDA SOBRE LES ONADES

Castors i Llúdrigues van estar parlant sobre el creixent moviment de persones refugiades tan present aquests últims anys. La branca va experimentar com se senten les persones refugiades jugant a diversos jocs ambientats en el llarg viatge que fan milers de persones. 

FEMINISME: MOLT MÉS QUE UN AFORISME
Llops i Daines va rumiar sobre el moviment feminista, els rols de gènere i la igualtat de drets i deures entre dones i homes. Amb tot això, van comprovar que la situació de les dones no ha estat sempre com ara, que abans era mal vist que les dones treballessin fora de casa, que portessin pantalons, o fins i tot no poguessin votar fins fa poc menys d’un segle.


AMOR LLIURE: APRENENT FORA DEL LLIBRE
Ràngers i Noies Guia van conèixer diferents tipus de relacions sexo afectives que existeixen, entre elles el poliamor, les relacions obertes o la monogàmia. Van arribar a la conclusió que cada grup de persones pot construir la relació que vulguin sempre des de el respecte i el consentiment mutu, estimant lliurement, sense controlar ni menysprear l’altra persona. 


CONSUM ÈTIC: UN CONSUM MÉS ÈPIC
Pioners i Caravel·les van veure que els productes que consumim cada dia passen per una cadena de producció, on intervenen països que aporten matèries primeres, el tractament dels productes, la venda i el consum d’aquest. Moltes marques que produeixen aquests objectes no estan compromeses amb els principis ètics, i es veuen esquitxades per conflictes socials, polítics i/o bèl·lics. Doncs, van proposar el consum de marques que tinguin l’ètica molt presents. LA RULETA DE LA SORT!
L’endemà, les famílies van arribar al matí per assistir a l’espectacular 2ª edició dels Jocs de cau amb les families, on competeixen per una banda, les famílies, i per l’altra, infants i joves. La primera prova va ser el mocador xinès, en el qual les branques d’infants i joves van agafar força avantatge a les famílies. 

Seguidament, ambdós equips van jugar a la molla, i aquí les famílies van aconseguir superar-se. I per últim, els dos equips van protagonitzar una batalla de cançons de cau, on tots dos ho van fer tan bé que ningú va perdre!


Abans de dinar, infants i joves van poder ensenyar a les famílies el que havien après el dia anterior en el programa de La Ruleta de la Sort, aquest cop ben preparat. Després vam gaudir totes juntes del dinar de diumenge amb bon menjar i bon temps.Fotografies de la Diada del Pensament 2019 (cliqueu aquí)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

78 + = 82