Novembre d’assemblees

L’Agrupament hem participat activament a les Assemblees de la nostra entitat Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) aquest mes de novembre. Enguany, a més de les aprovacions anuals, decidíem la creació d’una única entitat d’escoltisme català.


El primer esglaó ha estat l’Assemblea de la Demarcació de Girona, regió a la qual pertany el nostre Agrupament. Ens vam desplaçar a Figueres el 10 de Novembre, per reunir-nos amb la resta de la demarcació a la tarda. Així que per no perdre cau, algunes de les branques vam aprofitar el matí per quedar amb infants i joves.

L’acte va ser acollit per l’AEiG Sant Pere de Figueres, i van organitzar un dinar  a plaça de Josep Pla, on va poder menjar conjuntament amb tots els agrupaments de la demarcació. Per agafar energia per una intensa tarda de Plenari!

Un dels punts més importants va ser el comiat de l’Equip de Demarcació, després de treballar diversos anys per l’entitat, i va donar pas a l’equip entrant. L’equip el formen 7 persones, entre ells un cap del nostre Agrupament, en David Esquinas com a administrador. En Salvador Gras, mossèn de la Parròquia del nostre poble, segueix com a consiliari de la demarcació. 






El següent pas va ser l’AGO (Assemblea General Ordinària) la trobada d’escoltes i guies de MEG en l’àmbit nacional. Enguany la 42a AGO la va acollir l’AEiG Sant Bernat de Claravall el 17 i 18 de Novembre a Olesa de Montserrat. Ha passat a la història per ser l’Assemblea més multitudinària de l’entitat– 1.189 caps en total. El Plenari va començar força aviat, a les 7 del matí ja érem fent les inscripcions per poder participar en la trobada.




La reunió va sobresortir per la votació de la proposta d’associació única d’escoltisme català. La decisió la tenien les tres entitats escoltes de Catalunya, Escoltes Catalans, Acció Escolta i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Finalment, els i les caps de la nostra entitat va decidir conservar les tres entitats tal com es troben actualment




Altres punts forts de l’Assemblea van ser les votacions de nou comissari general i administrador i secretari general, quedant escollits Pau Ferrer i Joel Burch successivament, que ara passen a formar part de la Taula Executiva per als 
tres propers anys.

L’any vinent continuarem exercint el nostre dret assembleari.
Ens veiem a les Assemblees!




Fotografies pròpies i de les xarxes socials de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *