Tanquem un curs més, i n’encetem un de nou.

Desprès de la gimcana de festa major donem per acabat el curs 2014-15 i a finals de Setembre obrirem inscripcions pel següent; igual que vam fer al febrer, volem explicar quines activitats hem realitzat al segon semestre;
El 21-22 de Febrer vam celebrar la Diada del Pensament, conmemorant l’aniversari de Baden Powell, fundador de l’escoltisme, i en honor a això aquest any la dinàmica de la sortida va anar relacionada amb les lleis escoles, les quals ens donen peu a poder reflexionar sobre moltes coses de la nostre societat i de nosaltres mateixos i són trets identificatius de la pedagogia dels minyons escoltes i guies
A partir d’aquestes dates,cada branca ens resumeix les activitats més importants que ha fet fins al juny.

Castors i Llúdrigues:
A l’Abril arriben els campament de Setmana Santa, la PRIMERA vegada per la majoria de Castors i Llúdrigues de dormir en tendes!! En aquesta sortida el nostre amic ILITI ens envia un barret malalt i entre tots els Castors i Llúdrigues aconseguirem curar-lo identificant poc a poc les seves emocions: rabia, por, alegria, tristesa… Dormir sota les estrelles d’Hortsavinyà va ser una experiència increïble que tots van superar sense cap mena de problema.
L’última part del curs va estar destinada a realitzar el projecte que els Castors i Llúdrigues havien triat a través de les diverses descobertes que varem realitzar anteriorment. El projecte va ser ajudar a la Protectora d’Animals de Palafolls i per fer-ho vam realitzar una parada solidària durant la fira de primavera en la qual veníem polseres i collarets fets de manera manual i vam fer un sorteig d’una panera solidària en la qual hi van participar molts dels comerços del poble de manera totalment desinteressada.
I per ja acabar el curs vam tenir un cap de setmana d’allò més complert, el dissabte vam fer cau pel matí amb la gran sorpresa que la ILITI ens va trucar i a través de l’ordinador vam poder parlar molt amb ella i poder-li fer totes les preguntes que teníem. El diumenge vam fer una fantàstica sortida amb els pares fins a dalt de tot del Turó de l’Home que va acabar amb un berenar i passe de fotos al cau.










Llops i Daines:
Després d’acomiadar-nos en la revisió amb els pares i mares, tornem a fer un cop d’ull a les activitats que hem realitzat aquest any i és que no hem parat!
La primera sortida que vam fer un cop passada la diada del pensament va ser a la Fundació MONA, on vam conèixer la situació dels primats que viuen en captivitat amb els seus amos, els que viuen als zoos i els de la Fundació. A més, els LLiD vam col·laborar amb MONA en la recollida de mòbil i de bateries, vam aconseguir-ne un total de 16!!
Vam aprofitar un cap de setmana per fer una estada al cau, aquell dia vam aprendre com es fa servir el fogonet i vam poder cuinar per primera vegada! Està clar que no serà pas la última! Aquella mateixa nit vam acabar el dia amb una pel·lícula i reflexions pel dia de la dona.
Per Setmana Santa ens vam endinsar en els Jocs de la Fam juntament amb els RiNG durant 3 dies i vam aprendre a conviure i compartir amb els nostres companys: sembla que no són tant diferents de com ens pensem… Poc temps després, vam participar al CAXI amb la resta de l’agrupament. Els LLiD vam ser valents i vam fer la ruta mitjana (23km!!) i la vam suportar amb molta força; érem dels pocs llops i daines que hi havia, la major part dels participants eren Ràngers i Noies Guia. Un aplaudiment per nosaltres, demostrem un cop més el nostre lema i és que fem “TANT COM PODEM”.
El que quedava de curs el vam dedicar a pensar, planificar i realitzar diferents extrajobs per a poder aconseguir reduir els costos dels campaments d’estiu. Vam fer i vendre passa-fulards, vam muntar una paradeta en la fira amb clauers, pastissos, sucs… I amb la feina ben feta i superada, vam anar a passar un dia junts a la platja!
L’última sortida del curs van ser els tan esperats CAMPAMENTS D’ESTIU! Feia molt anys que a l’agrupament no es feien i aquest any hem tingut la sort de poder-los gaudir! Ha estat una experiència inoblidable i que recomanem que tothom visqui si troba la ocasió. Així doncs, acomiadàvem definitivament el curs passant 5 dies als peus del Pedraforca, banyant-nos als gorgs que trobàvem, rient, jugant i sobretot estant junts.
Això ha estat un resum de tot el que hem fet, però segur que ens deixem mooolts detalls que vivim cada cop que ens trobem i compartim durant els caps de setmana. Esperem que l’any que ve el curs estigui tant o més carregat de moments com els d’aquest any!


Ràngers i Noies Guia:
Els Ràngers i Noies Guia han començat l’any posant a prova als caps amb una gimcana pel poble. Ambientada en el circ, han après a organitzar-se i a plantejar-se l’objectiu i el sentit de les diferents activitats. Ha pogut veure que tot es fa per algun motiu i que això requereix esforç i dedicació. Amb aquesta reflexió a la butxaca, el seu projecte ha agafat un nou rumb: es plantegen fer un petit teatre sobre la prevenció d’incendis.
Mentre el projecte s’anava coent al forn, vam aprofitar el dia internacional de la dona per treballar la igualtat de gènere a la Font d’en Boter. I, de cau en cau, vam arribar als campaments de Setmana Santa al Corredor del Montnegre, juntament amb els Llops i les Daines. Però no van caminar tant com ho van fer al Camí Xirucaire, on van poder compartir camins amb escoltes de tota la demarcació de Girona. Tot un repte, amb 22 km per davant, superat juntament amb nous amics i amigues.
Caus després, vam participar de les activitats que ens van preparar els companys i companyes de l’AEiG Pinya de Rosa a Blanes pel seu 50è aniversari. Allà es van empastifar, van realitzar els diferents tallers, van cantar, ballar i es van convertir en equilibristes. I també ens vam apropar a la inauguració del GEM, on van poder escalar i van aprofitar per aprofundir en el seu projecte amb una entrevista a un bomber veí.
Amb tant moviment, només queda acabar de posar la cirera al pastís. Finalment van aconseguir actuar pels Llops i Daines, els quan van aprendre una mica més sobre la prevenció d’incendis.
I, per tancar el curs, un gran final al cau, sopar de gala i una llarga i màgica nit. Ens trobarem a faltar, però encara ens queden moltes més aventures per viure plegats.




Pioners i Caravel·les:
La branca de PiCs  durant aquest segon quadrimestre hem dut a terme un munt d’activitats i vivències!
Durant el pas de branca vam poder entendre la importància i la transcendència social de les Lleis Escoltes, a més, vam poder relacionar-nos amb la resta de branques que ocupava el mateix espai que nosaltres; la magnífica Casa de Sant Miquel de Cladells.
Vam escollir que el nostre projecte seria fer Servei, i dit i fet:
Durant la setmana santa vam dur a terme tasques de Servei a la Masia-Granja Mas Spark, a Olot, on vam entendre la importància de la constància en la feina de l’agricultor, com n’és de dur la feina del camp i que gratificant que pot arribar a ser fer la feina ben feta, tot i així ens va sobrar temps per gaudir de les gorgues i dels paisatges del voltant del Mas.
Seguint amb la idea del Servei, vam dur a terme una descoberta amb la gossera de Palafolls “Amics dels Animals” en el moment de passejar 20 gossos. Vam participar del camí Xirucaire, pel qual ens havíem preparat amb diferents rutes dies abans. El CA.XI és una iniciativa de la Demarcació de Girona per fer valdre senders i rutes que lliguin els diferents caus de l’esmentada Demarcació.
L’últim dia de Cau el vam passar a les instal·lacions d’Hostalric on vam gaudir d’un matí de jocs amb inflables, proves de superació física i remullades. Després de dinar, la meitat del grup va realitzar la Promesa al castell d’Hostalric. En tornar a Malgrat vam dur a terme una barbacoa per sopar i vam veure un vídeo resum de tot l’any mentre compartíem els moments viscuts.
Una gran experiència la de PICS 2015/2016 que ens ha servit a tots per a ser millors persones, sentir-nos més partícips i motivats i fer d’aquest món un lloc una miqueta millor.















TRUC:
TRUC després de la diada del pensament vam enfocar els darrers mesos amb moltes ganes de fer excursions, descobertes i activitats; Al març vam participar en la TRUCADA, la trobada de trucs de la demarcació de Girona que es celebra cada any, el curs passat la vam celebrar al nostre poble i aquest cop s’ha realitzat a St. Mer, a càrrec de l’AEiG Vista Alegre; va ser una experiència molt enriquidora a nivell d’Aprenentatge i Servei, ja que vam passar 24 hores col·laborant en tasques de millora de l’espai i gaudint de ponències sobre diferents temes.
Per setmana santa vam seguir fent servei, però des d’un altre enfocament, d’es del punt de vista del reciclatge, la reutilització, l’intercanvi i la supervivència; vam passar 5 dies al Mas Esparch a la Vall de Bianya, juntament amb la branca de PiC, una experiència fins al moment desconeguda per nosaltres ja que partíem de l’autosuficiència i l’autogestió.
El 5-6 d’abril vam participar al CAXI, i ho vam fer recorrent la ruta llarga de la trobada, amb molta força i ànims vam superar els més de 50km de ruta! Això sí, amb algun lesionat i més d’una butllofa.
S’acabava el curs i venien èpoques d’exàmens decisius, la qual cosa va comportar haver de suspendre alguns caus; la primera setmana de Juliol vam acomiadar el curs amb una última excursió a la Cala Boadella, on vam fer també activitats de reflexió i propòsits pel següent curs. Dels 10 TRUC que som tant sols la Noèlia passa a ser cap, per la qual cosa es planteja un curs en el que ens proposem acabar els projectes que hem deixat a mitges i acabar de gaudir els darrers mesos abans d’esdevenir caps.


Gràcies a tots per un any tan fantàstic!
Seguim fent escoltisme, més i millor

Sempre A punt

Twitter: @aeigsantnicolau
Facebook: AEiG Sant Nicolau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *