Carta d’agraïment del Cap d’Agrupament a totes les persones que heu fet possible aquest curs

Arribem a finals de Juny i les branques ja s’acomiaden fins el següent curs. Els CiLL van tancar el curs la setmana passada amb una pujada familiar al Turó de l’home. Avui els LLiD han marxat de campaments 5 dies a Saldes, els RiNG van quedar-se a dormir al cau el cap de setmana passat desprès d’un sopar de gala i els PiC ahir van anar a Hostalric per acabar el curs de manera divertida entre inflables i proves que podrien ser extretes d’un programa de televisió. Els TRUC, com sempre independents, faran l’última sortida al Juliol.

Amb això tanquem un curs carregat d’experiències, el que hem fet moltes excursions i del que conservarem molt bons records. La família continua creixent, aquest curs hem gaudit de la companyia de 93 Escoltes i Guies i pronostiquem que arrancarem l’any vinent amb més d’un centenar de participants a l’agrupament. Sabem que hem de revisar moltes coses i treballem cada cau per fer-ho millor, els Caps estem en constant formació per millorar l’organització i la gestió que comporta fer front a un grup de lleure tant nombrós, i també per enriquir al màxim l’educació dels veritables protagonistes d’aquest moviment, que són els nens, nenes, nois i noies que en gaudeixen.

Arribats a aquest punt, com a Cap d’agrupament vull agrair als pares, mares, germans/es, tiets/es, avis/es… que ens doneu suport i ànims per continuar fent aquesta feina de manera voluntària i amb moltes ganes de fer-ho bé i complir els objectius pedagògics que ens marquem cada any. La vostra participació i col·laboració és indispensable per mantenir viu el Cau. Encara que no porteu fulard i camisa, els caps valorem molt que sigueu propers, respecteu i animeu la nostra tasca.

L’agrupament no seria res sense els escoltes i les guies que el fan possible, sovint aprenem més nosaltres d’ells i elles que no pas al revés. Són es veritables responsables de la motivació dels caps, veure com gaudeixen, aprenen i creixen ens dona força als caps per continuar invertint temps i dedicació en aquest projecte. D’es del més petit de 6 anys fins al més gran de 19 ens demostren cada cau i cada excursió que el que fe té sentit, que tantes hores invertides tenen el seu fruit i que, en un futur, molts d’ells i elles seran els que es posin al capdavant de l’agrupament i li donin continuïtat. Moltíssimes gràcies a tots ells.

Agraeixo també a la Parròquia de Sant Nicolau i al Mossèn Salvador el seu tracte proper i desinteressat, que fan que ens trobem molt còmodes i a més ens permet continuar dia a dia amb la seguretat de poder mantenir el local de l’església durant 10 anys més. També considerem adient agrair a l’Ajuntament de Malgrat el seu recolzament a la nostra feina, enguany hem pogut signar un conveni de cessió del local del castell de 5 anys que ens dona molta seguretat i força per seguir creixent. En especial  volem fer menció a les regidories de cultura, joventut, turisme i medi ambient, i als tècnics i tècniques d’aquestes.

Mostrem especial estima als Comissaris, tresorers, responsables pedagògics, consiliaris i secretaris de la Demarcació de Girona, ja que gràcies a la seva feina, també voluntària, han fet que el nostre cau es senti plenament partícip de la vida de la demarcació i ens ha ajudat molt a augmentar la qualitat de la nostra pràctica. En particular molt d’afecte a l’Anna Camacho, que culmina la seva etapa com a Comissària de la Demarcació i ha estat la persona que ha treballat al nostre costat per resoldre’ns qualsevol inquietud.

Evidentment, vull dedicar també unes paraules als i les Caps que heu col·laborat per mantenir la flama de l’escoltisme viva a Malgrat. Al setembre vam començar a treballar junts 22 caps, dels quals 4 han deixat el cau a mitjans de curs per motius laborals o de salut, però que en el temps que hi van ser van aportar moltíssim al seu grup en particular i a l’agrupament en general, i dels que conservem molt bon record i molta estima, i als que desitgem el millor pel seu futur. Paula, Gerard, Angel i Adri, moltes gràcies. No sabem si els nostres camins es tornaran a trobar però ens faria molt feliços reviure moments amb vosaltres.

D’aquests 22 caps, 2 han culminat la seva etapa a l’agrupament amb molt bon regust i amb la certesa d’haver fet la seva tasca de manera molt encertada i útil. L’Alba i en Sergi s’acomiaden aquest curs en el que han aportat el màxim del seu potencial. L’Alba forma part de l’AEiG des dels 6 anys, i va ser una de les últimes llúdrigues del cau abans que reobríssim la branca aquest curs. Ha fet de cap 3 anys, 2 a LLiD i 1 a CiLL i l’espera una etapa plena d’aprenentatges i experiències noves en la que estic segur que continuarà ampliant el seu coneixement i fent del món un lloc una mica més maco. En Sergi va arribar a l’agrupament el curs passat, desprès d’haver fet de cap en altres caus, amb moltes ganes d’afrontar nous reptes i aprendre molt. En aquests 2 anys ens ha ensenyat molt als que hem estat al seu costat. Va fer de cap a PiC i enguany a CiLL, i ha estat un referent pels infants i joves als que han compartit amb ell aquest temps. Tant jo com la resta de caps els desitgem molta sort i els recordem que tindran les portes del cau sempre obertes per venir a visitar-nos. Gràcies

A banda d’aquests 22 Caps, vull fer menció 3 persones que no han fet activament de caps però han estat imprescindibles pel funcionament de l’agrupament. l’Albert, responsable pedagògic i formador de caps, que ens aporta recursos de millora, revisió i seguiment de la pràctica per aprendre dels errors i créixer com educadors/es. La Mònica, Secretària i tresorera, que porta la gestió econòmica i de papers, una feina feixuga alhora vital a la que destina moltes hores i que ens permet fer front a les activitats que dissenyem. També especial menció a la Carme, que representa a l’agrupament en els consells parroquials juntament amb les altres entitats vinculades a la parròquia al nostra poble i ha contribuït enormement a que la nostre relació amb aquesta sigui tant agradable.

Els 16 caps que continuem ho fem amb molta motivació, i ganes d’afrontar nous reptes. L’Aina, la Marta, la Júlia, l’Ot, en Joan, en David, la Jordina, en Ferran, l’Eli, la Susanna, la Uxue, la Mar, l’Edu, en Quim, en Jordi i jo mateix, l’Enric, fixem la vista cap al proper curs, que es presentarà replet d’aventures i experiències úniques i de les que volem participar. En aquest nou curs ens acompanyaran caps nous i noves que han escollit el nostre agrupament per aportar-hi el seu granet de sorra, per contribuir a l’educació d’infants i joves a través del mètode escolta.

Queda molt per fer, recordarem els bons moments d’aquest curs i ens donaran força per viure’n de nous, i revisarem els errors per no repetir-los més.
Atentament; Enric Zaldo i Aubanell – Cap d’Agrupament.
·         Ens esforcem a merèixer confiança i fem confiança a tothom.
·         Vivim la nostra fe i respectem les conviccions dels altres.
·         Aprenem a ser útils i a fer servei.
·         Som germans de tothom i treballem per la pau.
·         Som fidels al nostre país i ens sentim ciutadans del món.
·         Defensem la natura i protegim la vida.
·         Aprenem a viure en equip i tot ho fem entre tots.
·         Som decidits i afrontem les dificultats sense por.
·         Estimem el treball i volem fer bé les coses.
·         Aprenem a estimar i a jugar net.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *