Resum Primer Quadrimestre

Arribem gairebé a l’equador del curs i és moment de mirar en retrospectiva tot el que hem fet fins ara; per fer-ho cada branca ens resumeix les activitats més importants que ha fet des del pas de branca fins l’excursió de Nadal.





Castors i Llúdrigues

Aquest curs els Castors i Llúdrigues hem conegut l’Iliti, un extraterrestre del planeta Liliput.
L’Iliti ens ha enviat diverses cartes per demanar-nos que li expliquem coses sobre el nostre món. Sobretot tenia curiositat per els Escoltes i les Guies, ja que n’havia sentit parlar molt, però no sabia qui eren ni què feien.
Gràcies a això hem conegut les diferents unitats del cau, hem après quines són les coses que un Escolta ha de portar sempre a sobre, les nostres tradicions i també estem coneixent les diferents entitats i racons de Malgrat.
Abans de Nadal hem passat dos caps de setmana amb els nostres companys, un a pineda de Mar i l’altre al nostre cau.
Per Nadal els vàrem rebre una carta de l’Iliti, demanant-nos que busquéssim el seu cosí, l’Oloto.
per fer-ho vam haver de viatjar per tot el món: La xina, l’Índia, Àfrica i fins i tot l’Antàrtida!
A més de buscar l’Oloto vam aprofitar el viatge per conèixer una mica la cultura i les tradicions de tots aquests països, fins i tot vam menjar com ells!
Finalment vam trobar el cosí de l’Iliti que ens va deixar una altra carta que ens permetrà seguir vivint aventures durant el que queda de curs. A veure on anirà a parar tot això!
Llops i Daines
Aquest curs els LLops i Daines venim amb moltes ganes de fer coses i esperem que el que queda de curs podem dur a terme totes aquelles activitats que ens criden l’atenció!
Durant el curs intentem ajudar el Foll-Ed a recuperar els contes que li han robat i estan escampats arreu.  De moment en aquest primer trimestre hem fet dues sortides: la primera a Estanyol (on vam poder treballar el conte “La Reina de les Abelles”) i la segona a Santa Pau amb tot l’agrupament. En la sortida de Nadal hem treballat “Alícia al País de les Meravelles” on vam poder salvar l’Alícia del judici després de passar per diferents proves que els personatges del conte (El Conill Blanc, El Barreter Boig i el Sr. Eruga) ens havien preparat. A més a la mateixa sortida de Nadal vam aprofitar per fer una excursió fins al volcà de Sta. Margarida on vam dinar i vam jugar una estoneta: FEIA MOLT DE FRED! En aquesta mateixa sortida vam fer una gimcana de les que ens agraden a nosaltres i vam quedar ben bruts!
A part de les sortides, durant el trimestre hem fet moltes altres coses: hem preparat una gimcana per Castors i Llúdrigues, hem celebrat amb ells la Castanyada, hem fet un cau amb els LLiD de Tordera, hem jugat amb Pioners i Caravel·les a la platja, hem fet revisions, propostes i pluges d’idees sobre tot allò que volem fer en aquest curs!
Això només acaba de començar!!

Rangers i Noies Guia
Aquest curs els Ràngers i Noies Guies han començat amb molta empenta! Els seus caps s’han entestat tant sí com no en què s’aprenguin de pe a pa les lleis escoltes, siguin responsables, treballin en equip, es respectin mútuament, descobreixin les seves capacitats, reciclin més i siguin més ecologistes, més autosuficients… En definitiva, insistim en què es converteixin en uns autèntics supervivents. Però ep, mica en mica, els objectius que semblaven llunyans a principi de curs s’han anat aconseguint.
Tot va començar amb una primera aproximació al món de l’escoltisme i als valors i lleis escoltes, acompanyats una estona dels més petits del cau: els castors i llúdrigues. Vam fer un taller de primers auxilis per anar preparats en cas que un R/NG es fes mal en una excursió.
La primera sortida al Turó d’en Serra en companyia dels Castors i Llúdrigues va servir per acabar de confraternitzar entre nosaltres i acabar de conèixer també als més petits del cau, que s’estrenen aquest any. Els ràngers es van comportar com a autèntics germans i germanes grans.
Hem dedicat caus a reflexionar el que tenim en perspectiva a tot el mon a través de tallers, pel·lícules i dinàmiques, per valorar allò que tenim i tenir consciència de solidaritat mundial
Entre una cosa i altra, ja ens havíem plantat a l’excursió de Nadal, on el repte de supervivència va ser fins al moment el més difícil de tots. Però, tal com esperàvem, els R/NG no es deixen espantar per poca cosa. Fins al moment han demostrat ser autèntics i autèntiques supervivents. Superaran els reptes que encara els queden per davant aquest any 2015? Per a saber-ho haurem de continuar atents a les peripècies d’aquests valents i valentes. 

















Pioners i Caravel·les
Vam iniciar el curs amb  la segona edició del túnel del terror que vam celebrar per tot sants, l’activitat va ser un èxit de participació, el que ens va donar força i ganes per tirar endavant el curs.
La primera sortida la vam fer a Santa Margarida, per conèixer l’entorn més immediat i gaudir del territori litoral, on hi vam fer activitats de cohesió de grup per enfortir la nostre relació d’equip.
Per nadal ens vam encarnar a la pell dels nens soldat, per conèixer la seva problemàtica i per descobrir com podem ajudar, sabent valorar la nostra situació privilegiada lluny de conflictes bèl·lics.
Després de Nadal i abans que arribi la diada del pensament hem passat un cap de setmana a Sant Miquel de Cladells.
Els projectes que ens marquem a partir d’ara van encarats a l’ajuda social, aprendre les tasques de voluntariats en matèria social i ambiental a partir de fer un tast el més plural possible de diferents iniciatives fundacionals.





TRUC
Vam començar el curs sen 7 Trucs, no obstant, al Gener ja som 9 escoltes i guies en aquest grup, el que indica que tot el que hem fet ha anat genial. I que hem fet?
Quan els CiLL ens van visitar els vam presentar el tió del cau, que ens va encomanar un seguit d’activitats per fer al cau; tallers de fang, cançons i jocs entre els més grans i els més petits, molt divertit i curiós, ja que entre l’escolta més petit i el més gran hi ha 12 anys de diferència.
Al llarg del curs volem conèixer molts escoltes i guies d’arreu del país, i no volíem esperar a la TRUCADA del Març, així que vam marxar d’excursió amb els TRUC de Joan Pons (Girona) a la Fundació Emys de Riudarenes, entitat sense ànim de lucre que es dedica a l’estudi i conservació del patrimoni natural i cultural de Catalunya. On vam poder fer-hi servei i col·laborar.
Per Nadal ens vam veure immersos en un reality show (Holly Peace Shore) en el qual havíem de superar diferents proves durant el dia per poder obtenir la combinació dels cadenats que custodiaven els nostres sacs de dormir, entre nosaltres, però, hi havia un “talp” que tenia com a missió boicotejar les activitats perquè no les superéssim. No obstant vam superar el rality amb èxit i ho vam celebrar compartint el nostre ball del programa amb tot l’Agrupament.
Tenim un munt de propostes, projectes i sortides entre mans per fer que aquest curs sigui genial.

Seguim Fent Escoltisme, més i millor
Sempre Apunt
Twitter: @aeigsantnicolau
Facebbok: AEiG Sant Nicolau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *