La TRUCADA 2014 (8-9 de Març a Malgrat de Mar)

Fa uns mesos se’ns va proposar d’organitzar la “TRUCADA”. Una trobada de tots els joves d’entre 17 i 18 anys de la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.

Els Truc de Sant Nicolau poc a poc es van posar les piles i amb l’ajuda dels caps de les diferents branques de l’agrupament van dissenyar i dur a terme la TRUCADA.

La Trucada ha tingut lloc aquest cap de setmana passat a Malgrat de Mar amb la participació de 60 TRUC i 8 animadors de TRUC de diferents localitats com Calella, Pineda de Mar, Blanes, Anglès, La Cellera, Salt, Girona i Figueres.

L’eix d’animació de tota la trobada ha sigut el de la mineria en honor a les mines de Can Palomeres i l’enorme feina que s’està fent darrerament per a estudiar-les, conservar-les i donar-les a conèixer.

Dissabte vam començar amb jocs de coneixença al Parc Francesc Macià. A ben dinat, una gimcana pel poble amb diferents proves per escollir els millors miners. A la tarda, dos tallers, un de Danses de la Pau amb la Montse Aubanell i un de risoteràpia amb la Lídia Masó.

A la nit les famílies ens van fer un sopar exquisit i seguidament els diables de Malgrat ens van preparar un espectacle de Foc i Percussió. Vam acomiadar el dia amb balls i cançons de cau.

A les 7:30 del diumenge ens despertaven les gralles de la Colla Gegantera de Malgrat i després d’esmorzar fort en Jaume Robert ens va acompanyar per Malgrat tot fent una descoberta de la història de les Mines de Can Palomeres. Finalment vam participar activament a la plantada d’arbres al Camí de Can Palomeres amb xocolatada final.

Després de dinar uns macarrons fets amb molt d’amor pels intendents vam tancar l’eix d’animació, repartir les samarretes de record i ens vam acomiadar tot cantant l’hora dels adéus.

Gràcies a tots i totes els que hi vau participar, els organitzadors estem molt contents de com va sortir i amb ganes de continuar creixent com a agrupament.

Agraïments especials a:

– Branca de pioners i caravel·les, antics Caps i amics per col·laborar amb la gimcana

– Comissió d’intendència, per facilitar-nos el desenvolupament de la trucada ocupant-se dels àpats

– Ajuntament de Malgrat de Mar, per acompanyar-nos en la preparació i vetllar pel bon desenvolupament de la Trucada i el servei.

– Direcció de l’escola Marià Cubí, per cedir-nos l’espai per realitzar-hi activitats i fer-hi nit

– Lídia Masó i Montse Aubanell, per adaptar-se al nostre horari i poder oferir als participants activitats diverses.

– Jaume Robert, per oferir-nos una descoberta de les mines molt original i complerta

– Comissaris i Secretaria Tècnica de la Demarcació de Girona, per facilitar-nos els tràmits

– Colla de Diables Ratpenats Infernals de Malgrat de Mar, per amanir la vetllada amb un espectacle de foc.

– Mar Gironell Pol, pel disseny de la samarreta

– Angel Badalló, per les fotografies

– Colla Gegantera de Malgrat de Mar, per la despertada

– Hotel Tropic Parck, per les eines d’intendència

Sempre apunt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *