Excursió d’un dia per les gavarres

El passat dissabte dia 16 de Març els llops i daines ens vam encaminar a visitar alguns llocs emblemàtics de la nostra estimada serralada de Les Gavarres. 

Vam començar la ruta des del nostre centre neuràlgic, el cau, tot dirigint-nos en primer lloc cap a la Font de l’Arbre. Quan vam arribar a la font ens vam adonar de que l’estaven arreglant i això ens va fer molta il·lusió ja que li convenia un bon rentat de cara per poder lluir-la com cal. Vam seguir el nostre recorregut paral·lels a la carretera de Calonge fins que vam arribar al Pou del Glaç. Un cop arribats aquest punt vam fer parada tècnica per recuperar forces però no us penseu que vam seure al primer lloc que vam trobar sinó que vam esmorzar a dins les basses que s’utilitzaven per a fer el glaç pel pou. 

Un cop tots recuperats i amb la incorporació d\’un nou membre a l’expedició vam seguir caminant fins arribar a un punt on els caps vam tenir el dilema de si anàvem a visitar Santa Llúcia o si per altre banda ens dirigíem cap a la Font d’en Salomó. Finalment ens vam decidir per la segona opció i vam anar cap a la font. Al arribar vam quedar d’allò més sorpresos en veure que la font rajava i l’aigua corria avall. Per tal de completar la visita de l’espai vam endinsar-nos una miqueta al bosc i vam poder contemplar els dos pous de glaç que hi ha i fins i tot vam poder entrar dins d’un d’ells. 

Un cop feta aquesta parada vam tornar a posar-nos en marxa i aquesta vegada per arribar al punt d\’avituallament on dinaríem. Que us imagineu a on?? Doncs vam anar a dinar al costat d’un Pi monumental el Pi de Cal Gallaret. Per tal de poder descobrir més o menys quan mesura el seu perímetre uns quants llops i daines es van situar al seu voltant per fer-li una abraçada. Desprès vam fer-los posar en línia recta i vam veure que el pi feia uns 3 metres de perímetre. Un cop sabíem el seu perímetre ens vam situar, tot fent una rotllana, per dinar. 

Desprès de dinar els llops i daines van gaudir d’un temps lliure on es van dedicar a jugar amb l’aigua del riu fent ponts i petites preses, a fer manualitats amb l’escorça caiguda del pi entre daltres. Mentre gaudíem d’aquest temps sorpresa va aparèixer el que més temíem la pluja. En el moment en que van començar a caure les primeres gotes vam treure la capelina, els que la portaven, i vam començar a caminar per tornar cap a la Bisbal el més aviat possible i així no quedar xops com ànecs. Durant el camí de tornada van anar caient gotes però res que fos alarmant i vam aconseguir arribar a la Bisbal ben secs. 

Al arribar a la Bisbal els Llops i Daines es van emportar una sorpresa hi havia gent al cau i a més a més portaven un foulard conegut, eren els llops i daines de l’agrupament escolta Sant Narcís de Girona. Durant la tarda vam jugar plegats tot fent una competició de saltar foulards que si voleu saber qui va guanyar haureu de preguntar-ho als mateixos participants o si ells volen deixaran un comentari per què tothom ho sàpiga. 

Ja veieu que va ser un dissabte d’allò més complert, llàstima que per culpa de la previsió meteorològica no ens poguéssim quedar a dormir sinó hagués estat un cap de setmana molt entretingut. 

Llegenda mapa: 
A: Cau
B: Pou del Glaç (Esmorzar)
C: Sant Pol
D: Font d’en Salomo
E: Pi de Cal Gallaret
F: Cau

 

Post Author: lesgavarres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *