Festa del Pas 2011-2012

Un any més s’ha demostrat que la Festa del Pas és un dels actes més emocionants que realitzem a l’Agrupament, ja que és un moment ambigu: d’acomiadar-se i de donar-se la benvinguda. 

Aquest any la Festa del Pas la vam realitzar un pèl lluny de les nostres contrades, ja que vam anar al camp de terreny de La Devesa de Les Codines, situat al municipi de Montesquiu. 

El cap de setmana es va situar a l’Època Medieval quan el rei del Regne de Montesquiu, Heribert IV, es posar malalt. A través de l’ajut de la seva Cort i dels vilatans i vilatanes del seu regne al final del cap de setmana van aconseguir curar-li la malaltia, això si, per aconseguir-ho van haver de superar tot un seguit de proves. 

Un cop arribats al camp i instal·lades totes les tendes que l’Agrupament té a la seva disposició vam emplenar-nos bé la panxa per poder iniciar totes les activitats relacionades amb l’Eix d’Animació un cop dinats. 

Durant la tarda, els vilatans i vilatanes del Regne van realitzar un seguit de proves competint entre els diferents municipis del Regne per aconseguir el màxim de monedes d’or. Les proves que van realitzar van consistir en:

  1. La prova de cal·ligrafia i a l’hora havíem d’exercitar la memòria ja que la prova consistia en llegir una cançó, superar un recorregut ple de dificultats i escriure la cançó en un altre full. 
  2. Menjar pomes. Entre dues persones havien d’aconseguir menjar-se una poma penjada d’un fil. 
  3. Fer Titis. En aquesta prova i degut a que els mitjans no eren els més adequats els participants van acabar una mica passats per aigua, això si van demostrar que saben contar. 
  4. Pintura. Els diferents vilatans i vilatanes van haver de deixar la seva empremta en un gran full de paper. 
  5. El submarí. Durant aquesta prova teníem dos submarins (fila de persones amb els ulls tapats) i dos capitans que mitjançant el codi dels submarins havien d’aconseguir enviar un torpede a l’altre. 
  6. La guerra de cançons. Aquesta prova va ser la que va permetre als participants demostrar la seva cultura musical, val a dir que ens vam endur més d’una sorpresa. 

Fem una parada per recuperar forces i seguim amb l’activitat. 

La segona part de la tarda va consistir en veure quin dels dos grans municipis era capaç d\’aconseguir la bandera de l’altre i al mateix moment tenir el màxim de monedes d’or. 

Un cop realitzades les 6 proves i aconseguides les banderes, el bruixot de la cort els va fer saber que ell era posseïdor d’un mapa on hi havia senyalat l’indret on es trobava la poció, això si els vilatans l’haurien de comprar i per a poder fer-ho havien d’ajuntar totes les monedes que tenien. Això si la compra no va ser tan senzilla ja que mentre discutien com comprar-lo el bruixot va desaparèixer desprès de realitzar alguns dels seus trucs. 

De totes maneres finalment els vilatans van aconseguir la poció màgica i el rei es va curar. 

L’endemà tots els vilatans i vilatanes de bon matí van iniciar l’activitat i van preparar tota la cerimònia de la Festa del Pas. Durant la cerimònia vam contar amb la presencia de tres guitarres que van acompanyar les nostres veus, en algun moment no gaire afinades, a cantar les diferents cançons que estaven previstes en la cerimònia. 

Cal dir que aquest any estem molt contents ja que ha entrat gent nova a l’agrupament en les diferents unitats que tenim obertes LL/D, R/NG, P/C i Caps. També cal remarcar que una vegada més els més grans van ser els que es van emocionar més i van necessitar més d’un mocador. Per l’equip de caps també va ser molt emocionant ja que molts dels que érem allà havíem tingut el plaer d’acompanyar els que entraven a la unitat de Caps durant el seu període com a nens. 

Finalment acabarem dient que ens va fer moltíssima il·lusió que la gent respectes la benedicció de la taula i com no, que fóssim tanta gent a l’hora dels adéus i que aconseguíssim que la rotllana no es trenques fins acabar del tot la cançó. 

Molt agraïts a tots els assistents i només ens queda dir…

 

Sempre a Punt!

Post Author: lesgavarres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *