Trobada de Caps 2011

El passat cap de setmana 30 d’Abril i 1 de Maig alguns dels caps del nostre agrupament van assitir a la Trobada de Caps organitzada per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge a Manresa. 

En aquesta trobada hi van participar més de 1500 persones repartides entre les 3 entitats escoltes que hi ha a Catalunya: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans i Acció Escolta.

La trobada s’iniciava el divenres a Manresa (ciutat que l’acollia) però els caps del nostre agrupament no hi vam arribar fins el dissabte a l’acte inagural. Val a dir que ja només d’arribar ens vam adonar de les dimensions d’aquella trobada i tot el que podia suposar. 

L’acte inagural va ser d’allò més formal amb alguns parlaments de membres de la politica i també del president de la Federació. Un cop realitzat l’acte vam començar l’activitat principal del dia El Raid 2.0. El raid va consistir en dividir-nos en petits grups els quals cadascun erem un poble de Catalunya. Un cop repartits anàvem d’un punt a l’altre de la ciutat de Manresa realitzant un seguit d’activitats, ponencies i algun descans. Les activitats d’aquest raid estaven totes encarades a plantejar-nos el futur de l’escoltisme català a l’any 2031. Per a fer-ho cadascun dels grups vam crear un agrupament i vam discutir sobre com havia de ser aquest escoltisme. Cal dir que va ser un dia carregat d’activitat ja que no vam parar ni un moment. Un cop acabat el Raid ens vam retrobar tots a la plaça major de Manresa i allà amb una fantastica actuació  de malabars, equilibris i monocicles dels caps de l’Agrupament Sant Narcís de la Demarcació de Girona (aplicant el seu projecte) es va iniciar el que seria la cercavila que ens portaria fins al Palau Firal, emplaçament de la resta d’activitats. 

Durant la cercavilia vam tenir l’animació de diferents colles de tambors i grallers i com no la representació d’en Baden Powell amb un gegant!!!!

Un cop arribats al Palau Firal vam sopar i desprès de sopar vam tenir dues actuacions musicals. Una d’elles a càrrec de Kumbes del Mambo on hi va participar més d’una persona coneguda per el nostre agrupament. Un cop feta la festa i la disbauxa vam anar cap a dormir que l’endemà encara ens quedaven moltes activitats per fer. 

Diumenge de bon mati l’organització ens va despertar per tal d’anar a esmorzar i fer el bon dia tot ballant. Un cop tots desperts i actius vam iniciar l’activitat de la Plafonada on tots vam poder dir-hi la nostra. Paralelament aquesta activitat es va realitzar el primer campionat de Salts de Foulards, el mural reivindicatiu i el taller de xapes. Ja ens anavem acostant al final de la trobada i com no va arribar l’acte de clausura en el qual es van poder veure alguns videos del que haviem fet durant el dissabte, els parlaments de diferents càrrecs de l’escoltisme tan a nivell català com a nivell europeu i sobretot molts agraiments a tots els que van fer possible aquesta trobada i reconeixement a la feina feta. 

Abans de dinar però vam realitzar l’hora dels adèus, si si no se com us esteu imaginant 1500 persones fent una hora dels adeus doncs molt senzill a través d’un espiral gegant!!!! va ser espectacular i també hi va haver el moment divertit en arribar a l’ultima estrofa de la cançó jajaja a veure si sabeu perquè!!! 

Acabant amb la noticia d’aquesta trobada podriem resumir tot el que hem fet en poques paraules: après, conegut, relacionat, flipat, compartit….

Tots els que vam assistir-hi vam tornar molt ilusionats i amb altres visions de l’escoltisme. 

A continuació posem alguns enllaços on podreu veure la dimensió del que ha estat aquest cap de setmana a manresa. 

http://www.tv3.cat/videos/3498951/Trobada-historica-de-caps

http://www.regio7.cat/manresa/2011/05/01/1500-escoltes-decideixen-manresa-futur-dun-moviment-que-creixent/142211.html

http://comradioblocs.com/totsxtots/2011/04/29/els-escoltes-aposten-per-la-unitat-daccio/

http://www.catradio.cat/audio/529710/Solidaris

http://yfrog.com/user/tcaps2011/photos

http://www.flickr.com/photos/62384515@N05/sets/72157626629083232/with/5679746062/

A continuació us deixem la lletra de la cançó de la trobada de caps.

En Construcció

No som pocs som molta colla
escampats per tot arreu
que juguem cantem riem
i fem camins a peu

Des de pobles i ciutats
des de Catalunya al mon
volem servir aquest planeta i a tothom

Construïm una il·lusió
no sols és una cançó
en un mon en construcció
creiem en l’educació
construïm sense cap por
construïm un mon millor

Volem ser protagonistes
junts podem multiplicar
voluntaris som
per poder transformar

Des del cau cada setmana
o a l’estiu de campaments
somiem en mil projectes que anem fent

Lletra i Música: Oriol Foll (Kumbes del Mambo)

 

 

Post Author: lesgavarres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *