Excursió al Puig d’Arques (540m)

Aquest passat dissabte 6 la unitat de Pioners i Caravel•les ens varem calçar les xiruques, li varem treure la pols a les cames i ens dirigirem direcció al Puig d’Arques el nostre més emblemàtic cim de les estimades Gavarres, amb la missió d’agafar fons per la ruta de Mallorca !! 
 
Així doncs quedarem a les 9:00h al Cau i iniciarem la caminada encara amb les lleganyes als ulls, però de seguides ens varem despertar tot cantant i xerrant. La nostra ruta transcorria el PR-C 103, un camí envoltat de pins i sobretot alzines, tot passant per corriols estrets i frescs. 
A l’altura del Molí de Can Coia varem fer una petita parada per recuperar forces i esmorzar (gràcies a les galetes “energètiques” de la Júlia, o com ella diu les galetes dels ànims) i un cop acabats tornarem a emprendre la caminada passant per la Font de Can Mercader i el Mas Matas. 
El cim, o sigui l’observatori meteorològic cada cop el veiem més a prop, senyal de que ja casi hi arribem, a l’altura de la castanyeda del Genoer els nois varem esperar a les tres flors que anaven un xic més enrederides, per així arribar al cim tots junts !! 
 
Després de casi 4 hores de caminada varem arribar al cim !! Observarem les vistes que hi han del Baix Empordà (tot i que estava una mica emboirat) i ens varem fer la foto de rigor amb la senyera! 
Un cop arribats al cim varem dinar sobre els dolmens que hi han, i casi sense temps per descansar, enfilarem el camí de baixada avanç que es fes fosc. La baixada va ser molt distreta amb una gran batalla de cireres d’arboç molt interessant ! 
 
Finalment a les 17:30h arribarem a La Bisbal, molt cansats però molt contents!
Ah ! Durant l’excursió varem disfrutar de la meravellosa companyia del nostre estimat “cap ferralla” Roger Poll, excap de P/C, amb qui recordarem bons moments !! 
 
Moltes gràcies a tots !!  
Sempre A Punt!!
   
Caps de P/C
 

Post Author: lesgavarres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *