3 de gener de 2017

Preguntes freqüents

En aquesta pàgina trobareu un recull dels dubtes més freqüents que ens solen preguntar. Per qualsevol altre dubte podeu contactar amb nosaltres a [email protected]

Com puc apuntar al meu fill/a al cau?
A mitjans de setembre es fan les inscripcions i pre-inscripcions a l’Agrupament Escolta i Guia Cal Met, veureu cartells penjats per Mollerussa amb el dia i l’hora. També ho comuniquem a les nostres xarxes socials. Si és el primer cop que vens al cau faràs un full de Preinscripció, i els caps contactaran en tu en pocs dies per dir-te si el teu fill/a entra al cau o no, (desgraciadament no podem agafar a tothom, algunes branques estan molt plenes i tenim límit d’infants per branca per complir ràtios). Si entres, t’arribaran els fulls d’Inscripció del curs que portaràs omplerts el dia del pas de branca o primer dia del cau. 

A l’apartat de ”contacte” trobaràs un enllaç d’un formulari per a deixar les teves dades i puguem avisar-te de quan siguin les pròximes pre-inscripcions.

I si aquest any el meu fill no entra al cau?
Tranquils, no s’acaba tot. Els caps tenen les vostres dades (document de pre-inscripció), l’any vinent torneu-ho a intentar, quan doneu les dades constarà que l’any passat no vau poder entrar i tindreu més possibilitats d’entrar.

Està malalt per la sortida, tornen els diners?
Si ja heu pagat la sortida i el dia de marxar està malalt i no pot venir, us tornen la meitat dels diners (ja és mala sort enganxar el cap de setmana de la sortida). Amb el preu de les excursions es paga transport i allotjament que sol estar reservat amb dies d’antelació.

Els caps tenen alguna formació?
I tant! El cap nou, en el seu primer any realitza la formació de monitor de lleure, també coneguda com “FOCA” (Formació de Caps). Al acabar s’ha de fer dos treballs aptes i s’obté el títol i carnet de monitor de lleure.

Hi ha altres formacions com FORMIGA i els monografics, tant de branques com d’aprofundiment.

FORMIGA per al títol de Director de Lleure es sol fer després de FOCA; els monogràfics d’aprofundiment són formacions de 40h sobre un tema concret com per exemple: gènere, orientació i astronomia, educació emocional, lideratge, etc.  i els monogràfics de branques ajuden als caps a adquirir estratègies per conduir branques concretes.

La formació és constant, i tots els cursos i títols estan avalats per la Generalitat de Catalunya. Alguns caps de Cal- Met han estat o són formadors en diversos espais.

Pels campaments fan algun paper?
Cada any es fa el Dossier de campaments, un document d’unes 70 pàgines obligatori per poder marxar. En aquest dossier hi consta jocs, material, pressupost, ruta… totes les activitats i com es duen a terme. També es notifica a la Generalitat la durada dels campaments, lloc, número de participants, dades dels responsables, etc. Els ajuntaments i consells comarcals estan avisats.

Amb tota “la paperassa” ben feta s’autoritza a marxar de campaments, en cas d’alerta tothom sap on som i què estem fent.

Si el meu fill es fa mal, els caps sabran què fer?
Els caps reben una formació concreta de primers auxilis per a monitors i recursos varis durant la formació per al títol de cap. Al document d’inscripció de principi de curs queda anotat si es requereix alguna atenció especial per l’infant. En cas de dubtes o especificitats en una sortida comenteu-ho als caps sense problema.

Abans de campaments també es revisa menús (si hi ha celíacs) etc, i es pregunta el que es necessiti a gent entesa.

Es guanya diners?
No, el cau és voluntari. Els caps no cobrem. Els diners de les inscripcions, quotes, sortides i campaments van destinats al transport, cases, camps i material divers. L’Agrupament Escolta i Guia Cal Met conta amb barracons, tendes, cuina i el que calgui per anar bé! 

Fotos a les xarxes socials?
Les publicacions a les xarxes (facebook, twitter, etc) estan regulades. Les imatges es pengen als comptes oficial validats per l’entitat i són imatges que il·lustren les activitats pròpies del escoltisme. Les famílies a principi de curs firmeu el document de drets d’imatge, permet que el vostre fill/a surti a les fotos.

Per a més preguntes: [email protected]